user_mobilelogo

finMertARTE suomeksi

eng MertARTE in english

Galleria

Galleria on jaoteltu kolmeen kategoriaan: 1. Öljy-ja akryylivärimaalauksiin 2.  hiilellä, musteella ja sekatekniikalla toteutettuihin teoksiin sekä 3. grafiikkaan. Kaikki teokset ovat myynnissä paitsi työt, joissa lukee teksti yksityisomistuksessa. Jos olet kiinnostunut, kysy lisää suoraan taiteilijalta.

Maalaukset

Olen käyttänyt maalauksissani sekä öljy-että akryyliväritekniikkaa. Sekoitan usein töissäni eri tekniikoita mahdollisimman värikylläisen ja rytmikkään vaikutelman aikaansaamiseksi. Suurikokoisemmissa töissä on mukava päästä revittelemään värin ja materiaalien kanssa. Teoksen värimassaan saattaa eksyä mitä tahansa muutakin käsillä olevaan materiaalia, kunhan se vain toimii kokonaisuuden ehdoilla. Paksut värikerrokset ja tuhti siveltimenjälki ovat töilleni ominaisia. Jokainen maalauspäivä on taatusti pyykkipäivä!

Sekatekniikkatyöt

Olen mieltynyt sekatekniikkatöissä hiilen ja musteen käyttämiseen, jolloin piirustukselliset elementit pääsevät oikeuksiinsa. Usein mukaan eksyy myös akvarelli-ja guassivärejä sekä liitua. Työt muokkautuvat aika vauhdikkaasti eteenpäin. Minulle on töissäni tärkeätä kuvan rytmi, jäntevä konstruktio ja elävä pintarakenne.  Työskentelytekniikkaani kuuluu myös töiden raaputtaminen ja riepominen erilaisilla työkaluilla.  Joskus teosaihiosta ei ole liiallisen rappauksen jälkeen jäänyt kuin märkä läntti työhuoneen lattialle.

Grafiikka

Tällä hetkellä kivipiirros eli litografia kiinnostaa grafiikan menetelmistä eniten. Taiteilijat ottivat tämän laakapainotekniikan käyttöönsä 1800-luvulla. Menetelmällä voidaan painaa sekä mustavalkoisia että värillisiä vedoksia. Piirros piirretään suoraan kivelle ja jokainen väri on periaatteessa piirrettävä omalle kivelleen. Piirtäminen suoraan kivelle on jännittävää, koska piirros pitää piirtää peilikuvana lopulliseen vedokseen verrattuna. Haastavaa! Kun kuvasta on otettu sovittu määrä vedoksia, kivi hiotaan puhtaaksi ja kuva häviää sen jälkeen lopullisesti.

Yhteystiedot ja teosmyynti:
petri.merta(at)mertavision.com